Voedingscoaching is nuttig voor elke atleet of voor liefhebbers van elke sport, niet alleen als een kernonderdeel van het hardloopcoachingprogramma. Een krachtig voedingsprogramma kan de prestaties verbeteren. De ervaren coach weet welke voedingsmiddelen hij moet gebruiken om jou het beste te laten presteren.

Een van de grootste uitdagingen voor een nieuwe amateuratleet is om zich op zijn gemak te voelen bij het eten in plaats van dat de atleet met pijn en ongemak over de weg rolt. De meeste nieuwkomers op het gebied van fietsen doen het meestal goed wanneer ze zich in het gezelschap van hellingsoefeningen bevinden. Gradiëntoefeningen bestaan ​​uit een constante inspanning gevolgd door een kortere (semi-langzamere) inspanning. Deze techniek biedt de rijder een progressieve oefening die kan worden beheerst. Het is ook populair bij profs, omdat ze het uithoudingsvermogen hebben om relatief licht en zonder veel belasting van de benen een heuvel op te rijden, waardoor de rijder geleidelijk kan herstellen in plaats van verslijten tegen het einde van de rit.

Bij het leren van voedingscoaching van een professionele trainer ben je meestal betrokken bij groepsritten of informele discussies met medelopers. Wat kan het verschil maken tussen gelijkheid van inspanning in het team versus de individuen? De ervaren trainingspartner weet welke selectie van koolhydraten, eiwitten, groenten, eiwitten, vet en alkyrowarmmiddel de renner zal helpen om de kracht en het uithoudingsvermogen van hun wedstrijdrit op te voeren.

Net als de selectie van een voedingsdeskundige, moet de coach weten hoe hij trainingsoefeningen moet selecteren. Soms is deze keuze wat lastiger. Je kunt kiezen uit een reeks trainingsruns, maar weinigen hebben de achtergrondkennis van een voedingsdeskundige. Als je geen deel uitmaakt van een groepsrit of lid bent van een club, moet je nadenken over wat je tijdens de rit aan brandstof gaat eten. Een goed afgeronde gids voor voedingscoaching van een ervaren atletische trainer moet het volgende bevatten:

– Individueel maaltijdplan voor uithoudingsvermogen – Specifieke training wordt uitgevoerd onder begeleiding van een ervaren voedingsdeskundige

Het doel van een professionele voedingsplanner is ervoor te zorgen dat de endurance-racer een combinatie heeft van de volgende drie:

– Het voedsel dat ze tijdens het sporten tot zich nemen, moet energierijk zijn en de exacte voedingsstoffen leveren, maar tegelijkertijd moet de timing van de maaltijden zodanig zijn dat elk individu een vrij kleine hoeveelheid voedsel nodig heeft om de inspanning vol te houden- De atleet moet snel kunnen herstellen van de inspanning; training leidt vaak tot een behoefte aan meer voedsel dan normaal, en de maaltijdtiming moet worden aangepast aan de hersteltijd van de atleet

goochelaarstip: dit is geweldig nieuws voor degenen onder u die graag uit eten gaan! Het enige dat u hoeft te doen, is uw atletische trainer vragen om een ​​pastadiner voor en na de shoot te coördineren en u kunt dat pastadiner aan uw tafel nuttigen en u er beter door voelen dan ooit met vleeswaren en chips!

Verwar een pre- en post-workout maaltijd niet met een pre- en post-shooting snack. Deze maaltijden worden meestal verstrekt als beloning voor een goede inspanning en als brandstof om de training een kickstart te geven. Soms worden de pre- en post-shooting maaltijden gecombineerd tot één maaltijd, bijvoorbeeld de tijd direct na een zware inspanning gevolgd door een lichte maaltijd. Mijn vuistregel voor herstelmaaltijden is dezelfde als voor trainingsruns – je wilt één grote maaltijd die vooraf is betaald, zodat je lichaam de brandstof kan gebruiken en de spiervezels kan herstellen.

Welke soorten voedsel moeten zich ophopen in mijn voedingsplan?

Yoghurt

Parmezaanse kaas

Ham

Rundvlees

Kip, Kalkoen & Paprika's

Parmezaanse kaas

Bizon Ham

Graan

Havermoutpoeder

Rijst

muesli

Hardlopers hebben meer brandstof nodig dan de gemiddelde persoon om het lichaam door de intense sessies te laten gaan.

Complexe koolhydraten zoals:

– Fruit biedt natuurlijke energie.

– Welke soort koolhydraten je ook eet – ze zouden je meer energie moeten geven dan enkelvoudige suikers.

– ATER

– Blikje noten

– Melkpoeder

– Whey eiwit

– asgroenten

Die eenvoudige voedingsmiddelen houden je van brandstof voor de lange weg die voor je ligt en hebben weinig tot niets te maken met junkfood.

Ik kan niet al het voedsel eten dat ik dagelijks nodig heb tijdens de strenge training die ik doe

Ik heb hulp nodig bij het eten van het juiste voedsel op de juiste dagen en op de juiste tijden

Om het lichaam van brandstof te voorzien voor deze lange dagen van racen en intervaltrainingen, eet ik een combinatie van:

– Mainline producten zoals PowerAde en Clif Shot. Ik hou van ze vanwege de calorieën en de vezels.

– Hetzelfde bedrijf biedt ook eetlustremmers aan. Ik ben dol op deze vanwege de calorieën en de slapeloosheid die ik ervaar na een lange race.

Categories: Main