Als je je afvraagt ​​of het echt moeilijk is om je lichaam te bevriezen, maak je dan geen zorgen. Cryotherapie is iets waar niemand echt over nadenkt, maar het is eigenlijk niet zo moeilijk om te doen. Maak je ook geen zorgen, je hoeft geen professional te zijn – je hoeft alleen geen ernstige medische problemen te hebben. Steeds meer mensen gebruiken elke dag cryotherapie, maar het zou je verbazen dat zelfs beroemde atleten het al tientallen jaren doen.

Je lichaamstemperatuur is erg belangrijk. Met cryotherapie kunt u het koudevolume met ongeveer tachtig procent verminderen terwijl u de temperatuur tussen de dertig en veertig graden houdt, de pijn vermindert en zelfs de hersteltijd verkort terwijl u de capaciteit van het immuunsysteem van het lichaam verbetert. Cryotherapie heeft echt het gewenste resultaat. Als je altijd al bang was om naar wedstrijden te gaan en een dag eerder het ijs op te gaan, dan is het misschien tijd om het eens te proberen. Ze zijn niet alleen meer voor de atleet!

Zelfs als je geen lid bent van misschien wel het meest dominante voetbalteam ter wereld, kan de Icesuperball-attractie in Breda je kijk veranderen. Na cryotherapie wordt je lichaam zo zacht en soepel als een heerlijke lounge, zo erg dat je de pijn (of de stijfheid) die de kou erop heeft gehad niet meer voelt. Met de Ice-sessies kom je weer in de juiste stemming voor het veld, of kom je weer in contact met oude liefdes, waaronder de tennisleraar die misschien wel de liefde van je leven was. Dus of je nu een voetballer, een artiest of een filmmaker bent, je zult het gemakkelijker vinden om terug in de zone te komen tijdens een cryotherapiesessie.

cryotherapie in Breda draait om veilig terug in de zone komen. Aangezien het concept van de algemene psycho-mechanische techniek hetzelfde is als dat van parachutespringen, gaat cryotherapie over het voorbereiden van het lichaam op een nog hogere sprong. Verwacht alleen niet dat je het helemaal naar beneden haalt! Als je deelneemt aan een Ice-sessie, is dat tijdens een diepe, droge kreet terwijl het ijspak het vocht uit het lichaam verwijdert. Het mooie van cryotherapie is dat je de schoonheid van de sneeuw kunt zien, terwijl het ijs zo zacht en flexibel mogelijk blijft. Tegelijkertijd wordt het beschermd tegen de kou, wat betekent dat het ijs slechts een beetje wordt verstoord, zodat er nog voldoende ijs is om het lichaam te beschermen. Over het algemeen is blootstelling aan ongeveer veertig tot zestig graden de koudste die het lichaam aankan. Cryotherapie verlaagt dat niveau enigszins omdat het ijs dik genoeg is om de weefsels te versterken en zo de bloedsomloop te verbeteren. Daarom zijn de resultaten van cryotherapie veel beter dan met ijsjes, dus je vermogen om terug in de zone te komen is veel groter.

Natuurlijk variëren uw resultaten afhankelijk van het aantal sessies dat u doorloopt, gevolgd door de vrije tijd die u neemt. Over het algemeen is minimaal een uur per dag een must. Velen krijgen echter veel meer ervaring dan dat. Vrije tijd begint bij de honderden tot enkele maanden. Deze tijdsduur is om het lichaam in staat te stellen de stress te verwijderen gedurende het aantal keren dat je het deed, om die tolerantie van je lichaam voor de volgende keer op te bouwen. Voeg daarbij het feit dat je ergens tijdens de cryotherapie geblesseerd bent geraakt en hoogstwaarschijnlijk wil je die exacte cryotherapiesessie maken als een manier om weer dichter bij je topvorm te komen. Verwacht echter niet dat het ooit zal gebeuren, het is iets dat doorzettingsvermogen en tijd nodig heeft voor het lichaam om zich aan te passen en terug in de zone te komen.

Cryotherapie is wat het is! De meeste clubs implementeren het als een vast onderdeel van het programma met verschillende doelen. Sommigen geven bijvoorbeeld aan dat ze moeten trainen voor het komende seizoen, terwijl anderen cryotherapie zien als een manier om van een specifieke mentale blokkade af te komen. Velen zeggen dat het nogal wat mentale energie kost om de cryotherapie te kunnen doorstaan ​​die je misschien weinig hebt gehad. Wat je redenering ook is, het is zeker de moeite waard om cryotherapie te proberen als je moeite hebt met een of meer van de grote routines zoals Open Ice of de 4k.

Categories: Main