Dit artikel gaat over hoe fit te blijven tijdens de winter. We weten allemaal hoe streng de winter kan zijn. Het weer kan in een oogwenk omslaan en de temperatuur kan net zo snel dalen als een hap koude kalkoenmaaltijd. De koude temperatuur en het gevoel van sneeuw rond je gezicht kunnen de winter nog intenser maken dan de zomer. Wil je echt blijven lopen tijdens de wintermaanden, wanneer je blad dag en nacht werkt, en ik wil je niet eens toevertrouwen dat je de beste uitlaatklep hebt die je 24 uur per dag omringt. Ja, er is de zeventig uur durende wintersessie. Voordat je gaat trainen door urenlang heuvels en parcours op en af te rennen, moet je ervoor zorgen dat je lichaam de stress van de ontberingen echt aankan. Voor de rest van ons betekent dat geleidelijk trainen, stap voor stap. Ga niet te ver als je net begint. Het is normaal dat u zich ongemakkelijk voelt en gedwongen wordt het rustiger aan te doen. U wilt dat dit een paar weken aanhoudt voordat u de helling aanpakt. Probeer snelle squats en lunges te doen om een goed gevoel te krijgen waar u mee te maken krijgt. Probeer geen enkele vorm van oefening langer dan één dag te doen. Zo heeft uw lichaam voldoende tijd om zich aan te passen en weer in normale vorm te komen. Het is veel beter om één dag weinig belastende oefeningen te doen en dan een paar zeer intensieve trainingen aaneen te rijgen wanneer uw lichaam dat wil.

Dieet is je favoriete vriend of vijand als het erom gaat fit te blijven tijdens de winter. Wat mij betreft moet niemand op kariboejacht gaan alleen maar om een hartslag te kunnen stelen en de snelheid ervan bij te houden. In plaats daarvan moeten we alles in het werk stellen om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen. We zouden de auto moeten inruilen voor de fiets, en de cabine moeten opgeven ten gunste van de fiets die ons daadwerkelijk van de ene plaats naar de andere brengt.

Een van de belangrijkste factoren om fit te blijven in Oosterhout is een gezond dieet. In plaats van je te richten op een hamburger en patat, moet je het cholesterolgehalte laag houden en overwegen om te gaan fietsen om in vorm te blijven. Als u de overstap maakt naar een voedzamer dieet, kunt u zelfs uw energieniveau verhogen! Ga gemakkelijk op de zware voedingsmiddelen zoals de donut en pizza, en in plaats daarvan overwegen items zoals pasta bv. Asperges, gebakken kip, gestoomde groenten en bonen enz.

Tot slot, zorg ervoor dat de trainingen die je doet in de sportschool ergens mee te maken hebben. Als u werkt aan het versterken van uw quadriceps in de sportschool, zorg er dan voor dat u niet eindigt met plyometrische oefeningen die alleen gericht zijn op uw beenspieren. U wilt voorkomen dat u de "oude" of "kwakkelende" spieren traint, dus in plaats daarvan moet u de herkenningspunten gebruiken die zich het dichtst bij uw voeten bevinden. Met andere woorden, richt je op de kuiten, dijen, heupen en billen – verspil geen tijd aan die wandelende spieren.

Door al deze dingen te doen, kunt u de winterblues bestrijden en het overgewicht bestrijden dat er het gevolg van is. Consequente lichaamsbeweging is de sleutel om de winterblues om te buigen naar de lente, en de sleutel tot gewichtsverlies.

Categories: Main